Začínáme se zmrzlinou

Chtěli byste začít točit zmrzlinu a nevíte jak? Máme pro Vás do začátku pár základních rad, které Vám pomohou, jak se lépe orientovat a co nejsnáze začít.

Z legislativního hlediska je vyžadováno:

 - žinostenské oprávnění - řemeslná živnost v oboru pekař - cukrář, nebo v oboru hostinská činnost

    (Doporučujeme se vždy informovat se na příslušném Živnostenském úřadě, kde Vám rádi poradí a poskytnou potřebné informace.)

  - k nově zřízenému provozu by se měl vyjádřit Stavební úřad a HZS.

 

Z hygienického hlediska je vyžadováno:

  - při zřízení nového provozu platí nutnost oznámení příslušné Hygienické stanici, pokud již provoz máte, stačí oznámit jen rozšíření tohoto provozu,

  - provozovna musí mít řádně a důkladně zpracované HACCP, provozní a sanitační řád.

   (Vždy je lepší se obrátit přímo na dotčetné instituce, které Vám všechny potřebné požadavky sdělí.)

 

Vybudování stánku: 

stánek by minimálně měl obsahovat a splňovat následující parametry

   - tekoucí pitná voda

   - elektřina – 230 V

   - dřez 

   - pracovní plocha –  stačí pracovní deska jako v menší kuchyňce

   - stěny omyvatelné vodou stačí omyvatelná barva, která splňuje požadavky na styk s potravinami

   - prostor pro skladování zboží 

   - malá lednice

   - stánek musí splňovat nařízení EP 852/2004 o hygieně potravin

   (Požadavky na stánek se mohou lišit dle konkrétní hygienické stanice, doporučujeme raději konzultovat předem)


Finanční rozpočet:

Pokud budete mít zájem vypracujeme vám rozpočet včetně návratnosti investice a spočítáme kalkulaci jedné porce. Kontaktujte nás na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na čísle +420 603 486 572.

Copyright © 2017 Zmrzlinový stroj. Všechna práva vyhrazena.