Kalkulace nákladů na výrobu točené zmrzliny

Orientační kalkulace pro zmrzlinový stroj BQ332N

Náklady v Kč 100 porcí /den 200 porcí /den 400 porcí /den 600 porcí /den 800 porcí /den
Suroviny 320 Kč 640 Kč 1 280 Kč 1 920 Kč 2 560 Kč
Energie 100 Kč 100 Kč 100 Kč 100 Kč 100 Kč
Náklady celkem 420 Kč 740 Kč 1 380 Kč 2 020 Kč 2 660 Kč
Tržby za den 1 800 Kč 3 600 Kč 7 200 Kč 10 800 Kč 14 400 Kč
Hrubý zisk za den 1 380 Kč 2 860 Kč 5 820 Kč 8 780 Kč 11 740 Kč
Tržby za sezónu 270 000 Kč 540 000 Kč 1 080 000 Kč 1 620 000 Kč 2 160 000 Kč
Hrubý zisk za sezónu (150 dní) 207 000 Kč 429 000 Kč 873 000 Kč 1 317 000 Kč 1 761 000 Kč

- V kalkulaci je počítáno s prodejní cenou 18,- Kč za 100g porci 
- 1 kg práškové směsi – 127,- Kč (výrobce TOJE)
- Směs se smíchá se 2,25 l vody a vznikne 3,25 litrů zmrzlinového základu, cena jednoho litru je 39,10 Kč.
- Při použití 40% nášlehu vznikne z jednoho litru 1,4 litru zmrzlinové směsi tzn. 14 porcí o objemu 100g
- Kornouty (výrobce Twin) – od 0,40 Kč/ks
- Cena jedné 100g porce je tedy celkem cca 3,20 Kč 
- Energie je průměrně počítáno s provozem 8 hod / denně. Cena za kW x počet hodin x odebraná el. Energie Ø 4,65,-Kč x 8 hod x 2,7 kW = 100,- Kč / den 
(při menším prodeji je spotřeba výrazně nižší, kalkulace je při plném prodeji po dobu 8 hodin, tedy tyto náklady jsou značně nadhodnoceny)
- V kalkulaci je počítáno se zmrzlinovou sezónou 6-7 měsíců, z toho cca 150 dní příznivých k prodeji zmrzliny.
- Tato kalkulace je pouze orientační. Skutečné náklady spojené s výrobou je nutné doplnit dle vlastních parametrů.
- Tato kalkulace neobsahuje náklady na obsluhu, nájem prostor a náklady s pořízením stroje.

Copyright © 2017 Zmrzlinový stroj. Všechna práva vyhrazena.